کرونا کسب‌و‌کار، زندگی مردم و البته درس و آموزش را هم تعطیل کرده است. میلیون‌ها دانش‌آموز و دانشجو در دو، سه هفته اخیر کلاس‌های درس را تعطیل کرده‌اند.

برپا، برجا ؛ در خانه

سلامت نیوز:کرونا کسب‌و‌کار، زندگی مردم و البته درس و آموزش را هم تعطیل کرده است. میلیون‌ها دانش‌آموز و دانشجو در دو، سه هفته اخیر کلاس‌های درس را تعطیل کرده‌اند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه صبح نو ،البته با این وضعیت نظام آموزشی کشور تعطیل نشده است و به آرامی مشغول انجام وظایف خود است. این روزها اگرچه کلاس‌های درس تعطیل هستند اما معلمان و دانش‌آموزان با توجه به برنامه‌هایی که در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود بساط علم آموزی را همچنان برپا نگاه داشته‌اند.از 10‌اسفندماه بود که برنامه‌های آموزش از راه دور برای دانش‌آموزان از طریق شبکه آموزش آغاز شد.

این اتفاق بعد از اواخر دهه‌60 که به‌دلیل موشک‌باران تهران روی داد و در آن زمان نیز مدارس تهران به صورت کامل تعطیل شدند، امری باور نکردنی بود. این‌بار ویروس مرگبار کووید19 موجب شد تا مدارس کشور تعطیل شوند. آقای علیرضا کمره‌ای، معاون آموزش متوسطه خبر آغاز به‌کار آموزش از راه دور را در روز 8‌اسفند اعلام کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه تعطیلات بر جریان آموزش اثر گذاشته، به این فکر افتاده‌ایم که باید به جریان آموزش دانش‌آموزان در منزل کمک شود.

به گفته وی روش‌های مختلفی برای آموزش دانش‌آموزانی که تمایل دارند در ایام تعطیل از مباحث درسی غافل نشوند و ارتباط آن‌ها با مباحث آموزشی قطع نشود، به‌کار گرفته‌ایم که یکی از آن‌ها تفاهم‌نامه با شبکه آموزش صدا‌و‌سیماست.


برنامه‌ای از قبل

در روزهای گذشته که آموزش از راه دور فعال شده است  هم در گزارش‌هایی به بررسی این موضوع پرداخته است. خانم رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی در روز آغاز برنامه‌های آموزشی به «صبح‌نو» گفت: مأموریت آموزش‌وپرورش تداوم جریان آموزش است و باتوجه به دغدغه‌ای که خانواده‌های عزیز در رابطه با وضعیت درسی فرزندان‌شان دارند قرار شد برنامه آموزش از راه دور برای دانش‌آموزان پخش شود.

البته این مقام مسوول در وزارت آموزش‌و‌پرورش تهیه برنامه مربوط به آموزش از راه دور را مربوط به ماه‌های پیشتر دانسته و گفته بود: «از مدت‌ها قبل با شبکه آموزش صداوسیما مکاتبه داشته‌ایم و یکی از پیشنهادهای ما این بود که در شرایط خاصی که ممکن است به هر دلیلی وقفه در امر آموزشی پیش آید ما می‌توانیم از بستر رسانه ملی که فراگیری دارد استفاده کنیم و با توجه به اهمیت موضوع در شورای اندیش‌ورزی شبکه آموزش این پیشنهاد مصوب شد.»

او تاکید کرده بود که شیوع ویروس کرونا در سرعت پخش این برنامه‌های آموزشی بی‌تأثیر نبود.این در حالی است که دانش‌آموزان و محصلان در سال جاری تحصیلی روزهای مختلفی هم به‌دلیل آلودگی هوا و بارش در تعطیلی بودند و همین عوامل موجب تأخیر در آموزش آن‌ها شده بود. از همین رو باید نظام آموزشی برای این مساله فکری می‌کرد.به گفته حکیم‌زاده تیمی از معلمان منتخب آماده شده و جلسات متعدد با همکاران سیما برگزار شده است. بر‌اساس اطلاع‌رسانی صورت گرفته نیز یک باکس آموزشی برای مقطع ابتدایی و برای دوره متوسطه اول و متوسطه دوم هم زمان بیشتری در دستور کار قرار گرفته است.


تعیین زمان برای امتحانات نهایی

هر آنچه که باشد از اینجای کار به بعد باید دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان فعال شوند تا بتوانند کمبودهای تحصیلی در سال جاری تحصیلی را جبران کنند. برای این کار خانواده‌ها باید برنامه‌های آموزشی را جدی گرفته و بر‌اساس زمانبندی در نظرگرفته شده از سوی رسانه ملی و آموزش‌و‌پرورش پای کلاس‌ها بنشینند. همچنین مدارس و معلمان نیز برنامه‌هایی را از طریق شبکه‌های مجازی و گروه‌های مرتبط در دستور کار قرار داده‌اند.

اما غیر از این موضوع امتحانات نهایی دانش‌آموزان است.دبیر کمیته آموزش‌و‌پرورش ستاد مدیریت کرونا در این‌باره گفته است: با همکاری 33‌هزار دبیر تربیت‌بدنی، برنامه‌های متنوع و آموزشی درس تربیت‌بدنی برای دانش‌آموزان از شبکه 2‌سیما تولید و پخش می‌شود. مهرزاد حمیدی در خصوص کمک به آموزش‌و‌پرورش در مدیریت بحران پیشگیری از شیوع کرونا اظهار کرد: دبیرخانه ستاد فعال است و به همت همکاران استانی، به‌طور روزانه گزارش‌هایی که از استان‌ها دریافت می‌شود را به اطلاع وزیر‌آموزش‌و‌پرورش می‌رساند و بازخورد این گزارش‌ها نیز به استان‌ها ارجاع خواهد شد.

به گفته وی همت و تلاش همکاران استانی باعث ایجاد جریان مستمر آموزش در کشور شده است و در اعضای جامعه این حس را به‌وجود آورده که آموزش‌و‌پرورش با تمام ظرفیت و امکانات وارد این مساله شده است. وی در خصوص برگزاری امتحانات پایه دوازدهم اعلام کرد: کارگروهی با مدیریت یکی از اعضای شورای معاونان تشکیل شده است که در آن راهکارهای مختلفی برای چگونگی برگزار شدن امتحانات نهایی، امتحانات دوازدهم و کنکور سراسری پیشنهاد و ارائه شد که به‌طور مشخص در این مورد در ستاد مدیریت کرونا تصمیم نهایی و قابل اجرا، اخذ و به استان‌ها ابلاغ خواهد شد.

همچنین رییس سازمان آموزش‌و‌پرورش استثنایی هم درباره آموزش به دانش‌آموزان استثنایی گفت: ۱۶۴‌هزار و ۳۸۴‌ساعت خدمات آموزشی، پرورشی، توان بخشی و مشاوره‌ای برای هفت طیف دانش‌آموز با نیاز ویژه از طریق فضای مجازی، آموزش‌های منزل محور و آموزش فرد‌به‌فرد در ایام تعطیلی مدارس ارائه شده است. آقای سید‌جواد حسینی در این‌باره اظهار داشت:

این میزان ساعت خدمات برای ۷‌طیف ‌دانش‌آموز اتیسم، اختلالات هیجانی- رفتاری، مشکلات بینایی، مشکلات شنوایی، معلولیت جسمی حرکتی، کم توان ذهنی و چند معلولیتی و دانش‌آموزان تحت پوشش طرح تلفیقی فراگیر از طریق ادارات استثنایی استان‌های کشور در بیش از ۲‌هزار و ۳۴‌مدرسه اجرا شده است.

کارگروهی با مدیریت یکی از اعضای شورای معاونان تشکیل شده است که در آن راهکارهای مختلفی برای چگونگی برگزار شدن امتحانات نهایی، امتحانات دوازدهم و کنکور سراسری پیشنهاد و ارائه شد که به‌طور مشخص در این مورد در ستاد مدیریت کرونا تصمیم نهایی و قابل اجرا، اخذ و به استان‌ها ابلاغ خواهد شد

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha